Hlavní obsah

Cukrárna v Myšák Gallery stále není dokončena

Právo, Jana Šprunková
PRAHA

Projekt Myšák Gallery je po zhruba třech letech dokončen. Investice spolykaly takřka miliardu korun a dlouholetou proluku ve Vodičkově ulici zaplnily obchody, kanceláře a byty. Na vyhlášenou cukrárnu U Myšáka si ale mlsalové budou muset ještě několik měsíců počkat.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Myšák Gallery z Františkánské zahrady.

Článek

Podle člena představenstva společnosti Gallery Myšák Tomáše Hlaváče je to nejsložitější prostor v celém komplexu, což je dáno tím, že veřejnost toho od kavárny hodně očekává. Navíc do úprav vnitřku neustále zasahují památkáři. Cukrárna zdaleka není hotová, vrací se tam štuky a historické podlahy. V přízemí bude použito dochované dřevěné obložení a využity budou repliky vyrobené podle dobových fotografií.

.: Myšák Galleryfoto: Právo/Jana Šprunková

Hlaváč odhaduje, že hosty by mohla cukrárna přivítat nejdříve začátkem června. Dosud se však nepodařilo sehnat provozovatele. „Jednali jsme s osmi subjekty, všechna jednání ale ztroskotala,“ řekl. Společnost totiž chce, aby se provozovatel podílel čtyřmi až sedmi milióny korun na úpravách interiéru cukrárny.

Ani nájemné nebude minimální. Za čtvereční metr bude vlastník požadovat v průměru 75 eur měsíčně. „Nájem by tak mohl dosáhnout 300 tisíc korun,“ odhadl Hlaváč. Provozovatele prý odrazuje i fakt, že nemohou do ulice vystrčit z domu žádný poutač a světové řetězce na svém logu trvají.

Gallery Myšák má i historické receptury, ale takové zákusky se zřejmě v nabídce neobjeví. „Odborníci se shodli na tom, že ty, které se servírovaly v padesátých letech, by dnes kvůli změněnému stylu výživy byly neprodejné,“ řekl Hlaváč.

Mezonet je volný

Luxusní byty v komplexu Gallery Myšák se stejně luxusními cenami jsou takřka všechny prodány. Z nabídky 32 si jich Češi koupili 18. Podle jmen jsou prý dalšími vlastníky Rusové, Bulhaři a Irové. Nejdražší mezonetový byt s bazénkem o rozloze téměř 300 m2 situovaný do Františkánské zahrady s výhledem na Hradčany připomíná staveniště. Čeká se na to, jaký požadavek bude mít kupec.

.: Myšák Gallery ve Vodičkově ulici.

Cena bytu za poslední dva roky vyšplhala ze 64 na 75 miliónů korun (bez DPH). Ve hře jsou nyní dva zájemci, ale stále se nemohou rozhoupat. Jeden složil zálohu sto tisíc a rozmyslel si to. Za půl roku přišel podruhé a složil 300 tisíc. A zase nic. K bazénku, který vyčnívá do prostor nad Františkánskou zahradou, se ale budoucí majitelé příliš vstřícně nestaví.

Zajímavosti o objektu
nejnižší bod je hlouběji, než stanice metra Muzeum
nejvyšší bod dosahuje poloviny výšky Petřínské rozhledny
celková plocha zabírá prostor větší než třetina Václavského náměstí
vybagrovaná zemina by naplnila 11 bazénů v Podolí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám