Hlavní obsah

Chytrá minikuchyně do městského bytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept moderní high-tech kuchyně je ideální pro malé prostory, protože vyžaduje pouhých 1,8 m2. Přesto v kuchyni najdete vše, co se od moderní kuchyně žádá. Úložná kapacita se vyrovná 12 zásuvkám, 3 metrům délky pracovní plochy, navíc je vybavena mrazničkou, myčkou nádobí, keramickou varnou deskou, mikrovlnou troubou, digestoří, dřezem i odpadkovým košem.

Foto: Profimedia.cz

Moderní kuchyně budoucnosti

Článek

Budoucnost vybavení městských bytů bezesporu spočívá v úspoře prostoru, možná se proto jednou běžně v domácnostech setkáme s vybavením, které bude mobilní a rozkládací, ale zároveň plně funkční.

Chytrá kuchyně, za kterou stojí společnost Compact Concepts, je vybavena zašupovacími dveřmi a může být postavena kdekoliv v interiéru. Vše je nadosah a přehledně uloženo a připraveno k použití dokonce i v sedě. A co víc? Kuchyni jednoduše zavřete a v případě stěhování jednoduše odvezete s sebou.

:. Otočná kruhová kuchyně, která šetří prostor. Foto: Compact Concepts

Koncept minikuchyně vybrala mezinárodní porota před dvěma lety na cenu red dot award pro její výjimečný design. Plně funkční kuchyňská jednotka se otáčí do 180 stupňů a je vhodná jak pro malé byty, tak pro kancelářské prostory.

:. Otočná kruhová kuchyně, která šetří prostor. Foto Compact Concepts

Designéři se ale nezaměřují pouze na kuchyně. V podobném duchu se nese i obratlová koupelna Paula Hernona, který sestavil kompletní koupelnu do 240 cm vysokého sloupu. Příslušenství funguje jako kapesní nůž - ze sloupu si vytáhnete vždy příslušný dílec, který obsahuje požadované zařízení - třeba sprchu, kterou si pak ještě můžete výškově nastavit podle potřeb - otáčí se jako obratle.

:. Celou koupelnu návrhář ukryl do sloupu

Reklama

Související články

Nová kuchyňská linka levně a rychle

Máte doma starší kuchyňskou linku, která ještě dobře slouží, ale potřebovala by trochu vylepšit? Máme pro vás tip na kreativní renovaci za dostupnou cenu....

Deset nápadů do šikovné kuchyně

Vzhled kuchyně je jistě důležitý, ale v každodenní praxi oceníme spíše to, co se skrývá za dvířky. Chytré výsuvy, které řeší problém hluchých míst v rohu,...

Retro sporáky na plyn se vracejí

Některý design prostě stojí za to, a tak se opět vrací do módy. Sice v novém, ale je stejně působivý jako kdysi. I proto se letos znovu setkáváme se starými...

Výběr článků

Načítám