Hlavní obsah

Aby udržel rodinu v teple, vytvořil kamna z rakety, která dopadla na jeho dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahřát se ve vlastním domě či bytě není nic náročného. Stačí jen zapnout radiátor nebo rozpálit kamna. Syřan Allattin Osman ale žádná neměl, tak si je vyrobil. Z kusu staré rakety, která dopadla na jeho dům během občanské války.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z kusu rakety si vyrobil Syřan kamnaVideo: Reuters

 
Článek

Válečný konflikt zmítá Sýrií již od roku 2011, kdy se režim prezidenta Bašára Asada snažil potlačit demonstrace v rámci tzv. arabského jara. Mnohé rodiny zůstaly následkem bojů zcela bez střechy nad hlavou, jiné další domy byly a stále jsou výrazně poničeny.

Jedním z nich je i domov Allattina Osmana, který zasáhla raketa zhruba před rokem. A právě z ní si vyrobil něco jako základnu pro kamna, díky kterým v zimním období není jemu ani jeho rodině zima.

V náročných podmínkách uprchlického tábora pěstují zeleninu na staré matraci

Zahrada

„Nějaký čas po útoku jsem do prázdné rakety zasadil květiny a použil jsem ji jako ozdobu v rohu domu. Když se ale blížila zima, rozhodl jsem se z ní udělat kamna,“ uvedl otec tří dětí pro agenturu Reuters.

Jeho dům se nachází v provincii Idlib. Právě tato oblast byla předmětem mnoha dohod o příměří, které ale Asadův režim a jeho spojenci často porušovali. Mnoho lidí, kteří ztratili střechu nad hlavou, tak žije v přeplněných stanových táborech nebo v bezpečných oblastech, kde se snaží uspokojit alespoň své základní potřeby. Stejně jako Allattin Osman.

Reklama

Výběr článků

Načítám