Hlavní obsah

Zoe přeskočilo Teslu Model 3. Renault si vzal zpět evropské prvenství v prodeji elektromobilů

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault Zoe je za první tři měsíce roku 2020 nejprodávanějším elektromobilem v Evropě. Dlouhodobě úspěšný model, který stál na začátku masové elektromobility, v loňském roce předběhla Tesla s Modelem 3.

Foto: Renault

Renault Zoe po modernizaci

Článek

Na příchod Modelu 3, který je propagován coby první relativně dostupná Tesla, se v Evropě napjatě čekalo. V loňském roce americký fastback střední třídy na starém kontinentu předběhl s 95 247 registrovanými vozy dlouhodobě nejúspěšnější evropský elektromobil Renault Zoe s registrovanými 45 129 kusy.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3

S novou generací Zoe se však karta alespoň v prvních měsících letošního roku opět obrací a Renaultu se podařilo vzít si titul nejprodávanějšího evropského elektromobilu zpět. Od ledna do března francouzská automobilka udává 22 819 registrovaných kusů Zoe, což činí 17,3% podíl na trhu. Tesla Model 3 je těsně druhá s 19 994 kusy. Třetí skončil Volkswagen e-Golf s 9554 kusy, jehož roli letos nejspíš částečně převezme hatchback ID.3.

Volkswagen chystá vlnu rodinných elektromobilů, Škodu Enyaq doprovodí další příbuzní

AutoMoto

V loňském roce se podle statistik německé organizace PwC v Evropě prodalo 286 330 čistě bateriových elektromobilů. Jedná se o nárůst o 76,4 procent oproti roku 2018. V letošním roce sice vstoupila na trh řada nových zásadních modelů, promluvit do statistik ale může krize kolem šíření nového typu koronaviru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám