Hlavní obsah

Znovuzrozená značka Scout slibuje premiéru už letos, vývoj probíhá i v Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká značka Scout, která patří do koncernu Volkswagen, se pochlubila novým videem, v němž slibuje první premiéru již v létě letošního roku. Tedy dříve, než se očekávalo.

Foto: Scout Motors

Logo společnosti Scout Motors

Článek

Společnost Volkswagen v roce 2022 všechny překvapila, když potvrdila vznik nové americké značky Scout, která naváže na automobilku International Harvester. V minulém roce jsme se pak dozvěděli, že prvními dvěma modely budou elektrické SUV a pick-up, přičemž jejich výroba měla být zahájena až v roce 2026.

Koncem loňského roku pak vyplynulo napovrch, že s vývojem nových modelů koncernu Volkswagen pomůže rakouská společnost Magna, která má zkušenosti jak s výrobou offroadů, tak elektromobilů. Ostatně vyrábí například modely Mercedes-Benz třídy G nebo Jaguar I-Pace.

Před pár dny pak i samotná společnost Scout Motors zveřejnila na svém YouTube kanálu krátké video, které má zřejmě naznačit její filozofii zaměřenou na „skauty“ v každém z nás. Samotné video je plné hezkých záběrů, ale ten nejzajímavější přijde až v samotném závěru, kdy automobilka slibuje premiéru v létě tohoto roku.

Není zřejmé, zda chce značka představit pouze koncepty, nebo už se dočkáme reálnější podoby nových modelů. Jejich technika by přitom podle Motor1 neměla být pouze převzata ze zásob koncernu. Modely Scout by měly mít vlastní platformu a techniku zaměřenou především na jízdu v terénu.

Foto: Scout Motors

Ukázka prvních modelů značky Scout

Objevily se však spekulace, že by naopak techniku značky Scout mohla v budoucnu využít některá z prémiových značek koncernu VW pro vytvoření luxusního offroadu, který by byl schopen konkurovat například čistě elektrickému offroadu Mercedes-Benz třídy G.

SUV a pick-up pro znovuzrozenou značku Scout koncernu Volkswagen zřejmě vyvinou v Rakousku

AutoMoto

Volkswagen v USA oživí značku Scout

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám