Hlavní obsah

Závody traktorů nemusí být nuda, ukazuje podnik v blátě

Co je to rallycross, s tím jsou fanoušci rychlých kol jistě obeznámeni, stejně jako s tím, co lze při takových závodech potkat na trati. V Rusku to jsou kromě aut a bugin různých tříd i stroje, které si s rychlostí jízdy spojí málokdo - traktory.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské závody traktorů jsou nečekaně zábavnéVideo: Reuters

 
Článek

Třiatřicet statečných Rusů v neděli v Rostovském regionu nedbalo na vedro, vyšplhalo do bohatě prosklené kabiny traktorů – a postupně se postavilo na start závodu Bizon Track Show. Nebyl to závod v orání či jiné zemědělské činnosti, nýbrž takový, ve kterém rozhodovala rychlost – rallycross traktorů, kromě jiných disciplín.

Jejich piloti nebyli závodníci, nýbrž traktoristé a zemědělci z širokého okolí. Po okruhu jezdili rychlostmi až 100 km/h – tolik traktory běžně nejezdí ani při práci, ani při přesunech po silnici.

Hnali se zatáčkami, prolétali obřími kalužemi vody – gejzíry od kol, jak ukáže video, byly skutečně působivé. A i přesto, že traktor budí dojem velmi nestabilního povozu, došlo k problému jen jednou - když jeden ze soutěžících najel na balík slámy. Okolo stojící novináři utíkali, ale nikomu se nic nestalo.

Vítězem Bizon Track Show se stal Vjačeslav Mironov z Moskevské oblasti a první cena rozhodně nebyla symbolická – zbrusu nový traktor Ant-Zetor 4135F. Ten, tušíte správně, má původ v České republice, ale je licenčně montován v ruském Kovrově.

Reklama

Výběr článků

Načítám