Hlavní obsah

Závodní stopou ulicemi Monte Carla bez bariér. Ferrari napodobilo film ze sedmdesátých let

Novinky, laz

Velká cena Monte Carla se letos poprvé po 65 letech nekonala. V ulicích přesto zazněl vytočený motor z Maranella. Ferrari během koronavirové krize využilo prázdných ulic, které se lépe uzavírají, a natočilo remake krátkého filmu C’était un rendez-vous z roku 1976.

Foto: Ferrari

Natáčení filmu Le Grand Rendez-Vous před hotelem Paříž v Monte Carlu.

Článek

Ve krátkém filmu s názvem C’était un rendez-vous, v překladu „Bylo to setkání”, se v devíti strhujících minutách žene Mercedes-Benz 450SEL 6.9 s připevněnou kamerou na přídi ulicemi Paříže.

Dvaaosmdesátiletý tvůrce Claude Lelouch se podílel i na nové verzi zveřejněné v sobotu, tentokrát ovšem natočenou v Monte Carlu. V něm hraje hlavní roli nejnovější model značky, SF90 Stradale. Za volant usedl závodník Charles Leclerc. Příhodně Monačan ve službách stáje Ferrari ve Formuli 1.

Ferrari představilo své nejsilnější silniční auto všech dob

AutoMoto

Natáčelo se 24. května, kdy byla pravidla kolem koronaviru nastavena přísněji. Že nejde o velkofilm, ale spíše o narychlo připravenou připomínku legendárního krátkometrážního filmu, naznačuje také fakt, že pro natáčení stačily telefony iPhone 11 Pro, akční kamery GoPro a jedna kompaktní kamera. Nicméně automobilový nadšenec ocení především fakt, že závodní stopa a plné tempo se v ulicích Monte Carla bez bariér běžně nevidí.

Těžké časy symbolizují všudypřítomné roušky i nezvyklý klid v okolí tratě. Stejně jako pozdrav Leclerca s monackým princem Albertem II., který se musel omezit na ťuknutí lokty.

Reklama

Související témata:
Charles Leclerc

Výběr článků

Načítám