Hlavní obsah

Závodní Ferrari 296 se zbavilo hybridu, šestiválec dává 700 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové závodní ferrari pro šampionát Ferrari Challenge Trofeo Pirelli vychází z hybridního 296 GTB, pohání ho však pouze zážehový šestiválec. S motorem i autem se pojí řada superlativů.

Foto: Ferrari

Ferrari 296 Challenge

Článek

Zatímco do silničních ferrari se stále častěji dostávají hybridní pohony a automobilka pracuje i na ryzím elektroautě, deváté závodní ferrari pro seriál Ferrari Challenge Trofeo Pirelli zůstává věrné starému dobrému spalovacímu motoru. A pořádně silnému - třílitrový šestiválec v jeho útrobách dává 700 koní a 740 newtonmetrů.

Foto: Ferrari

Ferrari 296 Challenge

S motorem se pojí dva superlativy - jednak je to první 120° vidlicový šestiválec v historii tohoto šampionátu a jednak je to ve své třídě litrově nejvýkonnější motor, alespoň podle automobilky. Dává 234 koní na litr objemu.

Kromě upraveného pohonného ústrojí dostal vůz také karbon-keramické brzdy, speciálně laděný systém ABS a pneumatiky Pirelli, které byly vyvinuty speciálně pro 296 Challenge. Nepřehlédnutelný aerodynamický paket dodává více než 870 kg přítlaku v rychlosti 250 km/h, což je v rámci speciálních ferrari pro tento šampionát také rekordní číslo.

Foto: Ferrari

Motor Ferrari 296 Challenge

Vůz se prvně ukáže v ostré akci na okruhu Mugello ve dnech 24.-30. října, kde bude probíhat světové finále šampionátu.

Jedinečné Ferrari 812 Competizione vypadá jako oživlá skica

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám