Hlavní obsah

Zaměstnanec Mercedesu neustál výpověď, nakladačem zničil desítky nových aut

Novinky, Milan Lažanský

Osmatřicetiletému muži vypověděli pracovní smlouvu ke konci roku. Právě v noci na Silvestra se tak rozhodl pomstít. Do areálu automobilky Mercedes-Benz v baskickém hlavním městě Vitoria ve Španělsku vjel nakladačem a začal ničit čerstvě vyrobené vozy. Zastavila jej až střelba ochranky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rozzuřený pracovník se v noci na 31. prosince rozhodl ukrást nakladač, se kterým k automobilce ujel 21 kilometrů. Už během cesty způsobil škody na několika vozech v provozu, to opravdové řádění si ale schoval na dvůr svého zaměstnavatele.

Podle místních zpráv muž zničil více než 50 nových dodávek. Přesné číslo poškozených vozů se postupně podle magazínu Periodismo del Motor vyšplhalo na 69.

V době incidentu bylo v továrně velmi málo lidí, plný provoz s ohledem na noční hodinu a datum neběžel. Nikdo nebyl zraněn. Celková škoda se podle zdrojů vyšplhala na v přepočtu 130 milionů korun. Muž byl zatčen a čelí několika obviněním.

Zmatený řidič vjel do závodu na okruhu v Brazílii. Podruhé během pár týdnů

AutoMoto

Závod Vitoria na severozápadě Španělska, který je plně vlastněn společností Daimler od roku 1981, je druhou největší továrnou na dodávky v této společnosti na světě. Vzniká zde užitková řada Vito a osobní třída V, společně se svými elektrickými verzemi eVito a EQV.

Reklama

Výběr článků

Načítám