Hlavní obsah

Výroční Bentley Continental GTC Number 1 má loga ze zlata

Vozů, které budou mít na masce chladiče číslo 1, vznikne 100. Slaví sté výročí automobilky a odkazují na 90 let staré auto. Tak by se v číslech dala shrnout edice Number 1, kterou divize Mulliner vytvořila na základě Bentley Continental GT.

Foto: Bentley 3x

Bentley Continental GTC Number 1 Edition by Mulliner

Článek

Jako poslední z trojice výročních modelů se po Mulsanne věnovaném Walteru Owenu Bentleymu a Continentalu GT Number 9 světu ukazuje Continental GTC ve speciální limitované sérii, celým jménem Number 1 Edition by Mulliner.

Foto: Bentley

K mání jsou dvě barvy - tmavočervená a tato černá.

Nebude vyroben jen jeden kus, vznikne jich stovka. Number 1 se jmenuje podle vozu Bentley Blower No. 1, který byl vyroben v roce 1929, tedy před 90 lety. K mání je v barvách černé Beluga nebo červené Dragon II s kontrastními koly a střechou. Jednička na masce chladiče zůstává bílá a za ní pracuje samozřejmě šestilitrová W12.

Jak to u Bentley bývá, pointa je v detailech. V tomto případě jsou některé z nich z osmnáctikarátového zlata - jsou to táhla k otvírání výdechů ventilace v kabině a loga za předními koly.

Foto: Bentley

Matička mezi budíky ve středu palubní desky je odlita z pístu motoru Bentley Blower.

Zajímavějším detailem ale může být dekorace uprostřed palubní desky, viditelná ve chvíli, kdy schováte displej infotainmentu. Je to zmenšenina historické centrální matky kol vozů Bentley, odlitá z pístu původního Bloweru No. 1.

Cena nebyla zveřejněna, ale žádná láce to nebude. Základní cena „běžného” Continentalu GTC s dvanáctiválcem je 192 tisíc eur bez DPH, tedy aktuálním kurzem 5,91 milionu korun včetně DPH.

Anketa

Líbí se vám tento výroční Bentley?
Ano, velmi
85,3 %
Nic moc, radši „obyčejný” Continental GTC
2,9 %
Nic moc, radši úplně jiné auto
11,8 %
Celkem hlasovalo 136 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám