Hlavní obsah

Výměna pokračuje. Renault udělá pickup na bázi Nissanu

Ve Frankfurtu se představí koncept Renault Alaskan. Jde o velký pickup, který je jednoznačně variací na nissanovskou Navaru.

Foto: Renault

Renault Alaskan

Článek

Renault a Nissan spolu sdílejí techniku u mnoha modelů. Posledním dílem je Renault Kadjar, který si vzal techniku od Nissanu Qashqai, proti kterému ale také cílí. Nově se postaví proti svému sourozenci i Renault v oblasti velkých pickupů, kde zatím byl jen Nissan s modelem Navara. Ten jsme nedávno představovali v nové verzi v evropské specifikaci. [celá zpráva]

Renault Alaskan je zatím jen koncept. Ale Renault se i v rámci představení prvních fotografií vyjádřil, že tohle auto půjde v přiměřené podobě na trh už příští rok. Samozřejmě že bude hlavně atakovat trhy, kde se prodávají vozy podobného typu nejlépe.

Foto: Renault

Renault Alaskan

S Navarou má Alaskan společného mnoho. Třeba zadní část je vlastně komplet převzatá. Stejně tak i podvozek bude pravděpodobně do posledního svaru stejný. Jen přední část a kabina se změnila. Koncept má samozřejmě mnoho zajímavých prvků, jako jsou LED světla na jakémsi solárním boxu na střeše apod.

A co dalšího sdílejí? Tak například motor. Jde o řadový čtyřválec o objemu 2,3 litru s dvojitým přeplňováním, což je novinka i u Navary.

Foto: Nissan

Nissan NP300 Navara 2015

Foto: Nissan

Nissan NP300 Navara 2015

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám