Hlavní obsah

Volvo zvažuje, zda nasadí pětidveřové C30

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý hatchback Volvo C30 je nabízen na světových trzích pouze ve třídveřové verzi. Ta zatím stačí, protože vizuálně dynamický vůz se celkem slušně prodává. Jak to však bude za několik měsíců, až zájem prvních zákazníků opadne? Volvo proto přemýšlí, zda nasadit pětidveřovou verzi.

Článek

Zatím ještě rozhodnuto není. To alespoň tvrdí senior viceprezident pro obchod a strategii Lex Kerssemakers. Ještě prý není vypracovaná studie, která by řekla, zda pětidveřový model bude prodávaný či ne. Vozu totiž jistě v současných prodejích pomáhá jeho vzhled, který je opravdu povedený. V pětidveřové verzi už půjde spíš o klasický hatchback, který ztratí dost ze své image.

I Magnus Jonsson, senior viceprezident pro výzkum a vývoj pro Automotive News řekl, že již připravený model je "méně zajímavý z designerské perspektivy".

"Pětidvířko" si však žádají prodejci, kteří očekávali od C30 mnohem více zákazníků. Volvo sice hned zpočátku jejich nadšení tlumilo, ale i tak si dealeři chtěli více ukrojit z trhu. Bohužel se tak nestalo a pokud přijde na trh ještě malé Audi A1, bude Volvo C30 jen s jedinou verzi celkem "out".

Reklama

Související témata:

Související články

Odtajněné Volvo C30

Tohle mělo být překvapení až do podzimního autosalónu. I když to zas až tak pravda není - tyhle fotky měly spatřit světlo světa až příští týden,...

Volvo C30 v prodeji v ČR

Švédská automobilka Volvo představila svůj malý hatchback s názvem C30 v červenci minulého roku. Výstavní premiéra se pak konala na podzim v Paříži. Nyní...

Výběr článků

Načítám