Hlavní obsah

Volvo XC60: třetí do party terénních vozů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volvo představí v Ženevě nový model XC60. Tento vůz bude velikostně spadat pod oba vozy, které jsou dnes určené do terénu: XC90 a XC70. Přinášíme vám první fotografie vozu, který ještě oficiálně představen nebyl.

Článek

Nové Volvo XC60 bude svou velikostí spadat do kategorie menších SUV, takže jeho hlavním konkurentem bude především BMW X3 či Land Rover Freelander. V budoucnu se tato skupina luxusních SUV rozšíří i o Mercedes a Audi, takže Volvo zachytilo nástup a bude moci na tomto poli statečně konkurovat.

Však také nabídne typickou techniku Volvo jen v poněkud menším balení, což se cení. „Dospělácké“ motory 2.4D (120 kW) a D5 (134 kW) budou jistě velkým lákadlem, když ve větších vozech prokazují tak dobré služby. Samozřejmě, že je doplní i zážehové agregáty, takže se setkáme i třílitrovým šestiválcem.

Vůz vychází designem z konceptu představeného na detroitském autosalonu v roce 2006. Proti konceptu se sériový model změnil jen minimálně, což je jistě velmi dobře. Vypadá velmi moderně a netradičně.

Volvo XC60

I interiér je velmi zajímavý. Tradiční odlehčený design středového tunelu se uplatnil i zde, ale je doplněn velkým displejem navigačního a informačního systému.

Anketa

Ohodnoťte známkou nové Volvo XC60.
1
89,2 %
2
6,6 %
3
1,6 %
4
0,8 %
5
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1722 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Volva XC90 D5: jsem prostě klasik

Ve světě vozů SUV je "nátřesk". Jejich podkategorie velkých a luxusních vozů však tak ve švech nepraská. Tady kralují vozy jako BMW X5, Audi Q7, Mercedes-Benz...

Současné Volvo XC90 může být poslední

Švédský výrobce osobních automobilů Volvo prý stahuje novou generaci modelu XC90. Ta měla vyjít v roce 2009 a měla být opět konkurentem luxusních vozů, jako...

Výběr článků

Načítám