Hlavní obsah

Volvo poodhalilo své první MPV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo připravuje své první MPV, které bude patrně sdílet techniku s čínským Zeekrem 009 či Lotusem Eletre. Mohlo by mít až 140kWh baterii pro dojezd přes 800 km.

Upoutávka na Volvo EM90.Video: Volvo

 
Článek

Automobilka Volvo má ve své historii sedany, kombíky, SUV, kupé i kabriolety, ale ještě nikdy nevyráběla vůz třídy MPV. To se však má brzy změnit s modelem EM90.

Víme o něm, že bude mít výhradně elektrický pohon, že nabídne prosklenou část střechy nad druhou řadou sedadel, a dá se odtušit, že automobilka bude cílit na prvotřídní komfort.

To je ale v podstatě všechno, co lze z upoutávky vyčíst. Designu příliš neodhalila, tvar střešních oken však naznačuje příbuznost s čínským luxusním MPV Zeekr 009. Jak Volvo, tak i Zeekr spadají pod čínský koncern Geely.

Takový základ by mohl znamenat pohon všech kol díky dvěma elektromotorům, 140kWh baterii a až 541 koní - takové parametry nabízí zeekr. Jeho maximální dojezd na jedno nabití je podle čínské normy úctyhodných 822 km.

Volvo odhalilo EX30, městský crossover s brutálním zrychlením

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám