Hlavní obsah

Volkswagen začne do Evropy dovážet auta vyrobená v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Volkswagen začne do Evropy dovážet elektromobily vyrobené v Číně od roku 2024, začne s SUV Cupra Tavascan.

Foto: Cupra

Cupra Tavascan

Článek

Vozy značek koncernu Volkswagen vyráběné v Číně se budou brzy dovážet do Evropy. Tento krok automobilka potvrdila koncem minulého týdne a odhalila, že značka Cupra začne stavět chystané SUV Tavascan v podniku v Anhui v Číně provozovaném společně s čínským JAC. „Továrna v Anhui byla v době plánování výroby závodem se správnou kapacitou a technologií,“ cituje agentura Bloomberg mluvčího Volkswagenu.

Při evropském prodeji elektrických vozidel vyrobených v Číně se Volkswagen připojí například k Tesle, BMW a Renaultu, které dělají totéž s Modelem 3, iX3 a Dacií Spring. Agentura PwC očekává, že výrobci automobilů v Evropě brzy prodají 800 000 vozidel vyrobených v Číně.

Test nejlevnějšího elektromobilu Dacia Spring: Příliš velké kompromisy

Testy

SUV Cupra Tavascan bylo představeno jako koncept již v roce 2019, ale na trh se dostane až v modelovém roce 2024. Bude založeno na modulární platformě MEB určené pro elektromobily, a mezi blízké příbuzné tak můžeme zařadit například Škodu Enyaq iV, Volkswagen ID.4 či ID.5 nebo Audi Q4 e-tron.

Očekává se, že bude vybaveno dvojicí elektromotorů, které dohromady dodají 302 koní. Tyto motory budou napájeny 77 kWh baterií a elektromobil by měl být schopen ujet až 450 km v cyklu WLTP.

Cupra chystá Tavascan, sériovou verzi odvážného konceptu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám