Hlavní obsah

Ve Zlíně se začnou vyrábět repliky slavného Bugatti 35

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Samohýl Motor Zlín bude ve své restaurátorské dílně vyrábět repliky vozů Bugatti 35. Podnik chce první exemplář vyzkoušet v listopadu a první replika má být hotová do konce února. Jako první o tom informoval týdeník Ekonom.

Článek

Rodina Samohýlova vlastní velkou sbírku historických automobilů včetně vozů značky Bugatti. Při jejich restaurování museli například zhotovit zařízení na odlévání bloku motoru a vyrobit formy potřebné k výrobě řady dílů. Podle Ladislava Samohýla by bylo škoda využít všechny nezbytné nástroje, přípravky a formy jen jednou. Použije je proto k výrobě 20 replik patrně nejslavnějšího závodního automobilu všech dob. Každý díl bude označen speciálním symbolem, z něhož je zřejmé, že nejde o původní automobil z 20. let.

Většinou půjde o stavebnice, z nichž si majitel auto sám složí. Nejznámější osobností spojenou s automobilem Bugatti 35 v ČR byla závodnice Eliška Junková.

"Aniž bychom se zatím přípravou replik někde nahlas chlubili, už se objevili první zájemci," řekl Samohýl. Potenciální kupci nejsou podle něj "čistokrevní sběratelé" veteránů, chtějí však vlastnit neobyčejně krásný automobil, který třeba odkážou vnukovi. Jeden ze zájemců o repliku je z Číny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám