Hlavní obsah

V Thajsku uspořádali netradiční autosalon ojetin. Má pomoci klesajícímu trhu

Novinky, AP, Marek Bednář

Automobilové přehlídky jsou většinou vyhrazeny novým autům. V Thajsku však už devátým rokem pořádají autosalon, na němž se prodávají luxusní ojetá auta. Letos se koná ve světle koronavirové pandemie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fast Auto Show Thailand 2020, autosalon ojetin v BangkokuVideo: ViralPres, AP

 
Článek

Prodejní výstavy jsou relativně běžná věc, stejně jako autosalony. Na těch se ale ukazují nová auta, která většinou ještě ani nejsou v prodeji, anebo dokonce studie, které se do prodeje dostanou jen možná a navíc v jiné, realističtější formě.

V thajském Bangkoku nicméně uspořádali autosalon plný aut, která už nejsou v prodeji. Jinými slovy, autosalon ojetin. Nikoliv však levných „křápů“, nýbrž mercedesů, BMW, porsche a dalších naleštěných a zajímavých, ale přece jen užívaných automobilů.

SPECIÁL: 20 let Škody Fabia

AutoMoto

Fast Auto Show Thailand, jak se tento podnik jmenuje, se navíc letos nekonala poprvé. Agentura AP, která zprávu přinesla, uvádí, že letošní ročník byl už devátý. Letos se však koná v atmosféře poklesu automobilového trhu zapříčiněného koronavirovou pandemií.

Koupě ojetého auta má svá rizika. Lze je snížit vhodnou přípravou

AutoMoto

Za poklesem ovšem nestojí jen covid. Jednak v téměř sedmašedesátimilionovém Thajsku od začátku pandemie zaznamenali jen necelých 3800 případů a jednak Federace thajského průmyslu uvádí, že domácí automobilový trh v září klesal už 16. měsíc v řadě, přičemž pandemie nabrala skutečně světové obrátky teprve před devíti, deseti měsíci. Pokles oproti září 2019 je 4,1 procenta.

A co na to aktuální situace? Thajsko registruje pouze 133 aktivních případů, alespoň dle webu Worldometers.info, takže si tam hromadné akce mohou dovolit. Přesto video ukazuje návštěvníky v rouškách.

Reklama

Související články

Ojeté auto může být i slepenec z bouraček

Nových i starších aut je nadbytek, takže lidé mají z čeho vybírat. Činorodí jsou ale také podvodníci s ojetinami, kteří na příliš důvěřivé motoristy zkoušejí...

Výběr článků

Načítám