Hlavní obsah

V Plzni mohou řidiči platit mýtné na německých dálnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Rozjezd mýtného na německých silnicích se neobešel bez problémů. Mnozí řidiči nákladních automobilů si stěžovali, že systém placení mýtného je pro ně nepohodlný. Nyní mohou za použití dálnic našich sousedů platit na čerpací stanici Aral v Plzni.

Článek

Terminál mohou využívat nejen čeští řidiči, ale i řidiči ostatních spedičních firem z různých zemí, kteří jedou přes Českou republiku do Německa. K terminálu v Plzni v nejbližší době přibudou i terminály v Draženově u Chebu a v Dubí u Teplic.

Terminál po určení místa vjezdu na dálnici a výjezdu z ní vypočítá částku k zaplacení a po jejím uhrazení vytiskne řidiči kupón. Tento kupón platí tři dny a řidič jej může na dálnici kdykoliv předložit ke kontrole.

Za mýtné na těchto terminálech je možné platit mezinárodními bankovními kartami, ale i kartami jako CCS, DKW, EuroShell a další. Do konce dubna bude možné za mýtné zaplatit i v hotovosti.

Mýtné v Německu

Placení mýtného na německých dálnicích se vztahuje na vozidla s celkovou hmotností nad 12 tun. Při stanovení jeho výše se bere v úvahu nejen počet ujetých kilometrů, ale také počet náprav soupravy a její emisní třída. V závislosti na těchto faktorech se mýtné pohybuje od 9 do 14 eurocentů za ujetý kilometr.

Na autobusy se placení mýtného nevztahuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám