Hlavní obsah

V mercedesech se našlo pět zařízení k obcházení emisních testů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle nedělního listu Bild am Sonntag německý úřad KBA objevil v dieselových motorech koncernu Daimler pět různých zařízení, která mají pomáhat dieselovým motorům splnit emisní testy. Automobilka věc nekomentovala.

Foto: Mercedes-Benz

Dieselové mercedesy jsou podezřelé z emisních podvodů i v Evropě. (Ilustrační foto)

Článek

Dieselové vozy automobilky Mercedes-Benz, která patří pod koncern Daimler, používají ke snížení obsahu oxidů dusíku ve výfukových plynech tzv. selektivní katalytickou redukci, SCR. V únoru jsme se dozvěděli, že Mercedes v USA čelí podezření z emisních podvodů, podobně jako před třemi lety Volkswagen. [celá zpráva]

Nyní se dozvídáme, že problémy s emisemi nastávají i v Evropě. Německý Úřad pro motorová vozidla (Kraftfahrt-bundesamt, KBA) objevil v dieselových motorech pět „nelegálních vypínacích zařízení”. Uvádí to web Automotive News Europe s odkazem na list Bild am Sonntag.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz E 220 d W213

Podle listu KBA pojala podezření, že Mercedes používal tato „vypínací zařízení” plošně u svých vozů plnících normu Euro 6. To prý znamená celkem okolo miliónu aut.

Mluvčí koncernu Daimler novinky nekomentoval. Zopakoval jen předchozí prohlášení, že společnost nesouhlasí s názorem KBA o nelegálnosti softwaru. A dodal, že automobilka při vyšetřování plně spolupracuje s KBA i s ministerstvem dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám