Hlavní obsah

V kalifornské poušti chátrá sbírka Porsche 928, majitel vozy odmítá opravit i prodat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik starých porsche pomalu chátrá pod ostrým kalifornským sluncem v opuštěném kamenolomu. Ví se, komu patří, ale ten je nechce prodat a nemá ani zájem se jim jakkoliv věnovat.

Foto: Porsche

Porsche 928 S (Ilustrační foto)

Článek

Porsche 928 bylo roky přehlíženo jako nechtěný pokus nahradit ikonickou 911, ovšem v posledních letech se i tento model dostává do hledáčku sběratelů. Ne každý jejich majitel si jich ale váží dostatečně, jak můžeme soudit z příběhu skupinky těchto aut v kalifornské poušti.

Američan Steve Rhodes je objevil v nepoužívaném kamenolomu nedaleko města Moorpark v okrese Ventura. Hledal tam prostor pro natáčení seriálu Westworld, a když později u majitele pozemku vyzvídal, co jsou ta auta zač, dostalo se mu zajímavé odpovědi.

„Jeden z kamarádů majitele pozemku požádal o prostor, kde uložit pár aut. Ale pak si je nikdy neodvezl,” vysvětluje Rhodes a dodává, že dostat se k nim jen tak nepůjde. „Pořád žije, ale vypadá to, že ztratil zájem je opravovat. Ale dozvěděl jsem se, že je neprodá,” tvrdí Rhodes.

Ani přiblížit se k autům není možné. „Není způsob, jak se na ten pozemek dostat. Vede tam jen jedna cesta a brána je poctivá. Mají tam i kamery,” varuje Rhodes případné dobrodruhy či zloděje. Je škoda vidět zajímavá auta takhle chátrat, ale zatím asi nemohou případní zájemci o auto-projekt dělat nic jiného než čekat a doufat, že majitel aut změní názor.

Reklama

Související témata:

Související články

První aerodynamická Škoda slaví 85 let

V roce 1935 konstruktéři z mladoboleslavské Škody překvapili na tu dobu velmi netradičním automobilem. Jedinečný prototyp 935 Dynamic letos slaví pětaosmdesáté...

Výběr článků

Načítám