Hlavní obsah

V Goodwoodu pojede i Peugeot 907

Novinky,

Na zahraničních serverech proběhla velká zpráva - Peugeot 907 se představí na závodní trati v Goodwoodu. Proč je to taková bomba, když "devětset sedmička" je stará už dva roky? Asi nejspíš proto, že zatím to vypadalo, že koncept představený v roce 2004 v Paříži má jen nálepku nefunkčního prototypu.

Článek

Najednou se zdá, že dvanáctiválec přece jen bude pracovat. Nikdo totiž od oficiálního představení studie Peugeot 907 vlastně nevěděl, co za pohonnou jednotku to vlastně šlape za předními koly. Prý dvanáctiválec. Ale jaký? Skupina PSA žádný nemá a ani jej nemůže získat od žádné spřátelené firmy (ani partnerství ve vývoji motorů s BMW nesahá tak daleko). Kde k agregátu s výkonem 368 kW přišli? Podle německého časopisu Auto Motor und Sport to je pouze složenina dvou šestiválců, které můžeme nejít třeba u modelu 607.

Ale kdo ví. Třeba se všechna tajemství odhalí právě v Goodwoodu. Tam totiž tenhle supersport z Francie dorazí. Karoserie dlouhá 4,37 m vypadá díky své výšce 1,22 m a šířce 1,88 m velmi "placatá". V konceptu byla poprvé použita i celoskleněná střecha, která se po pár letech dostala i do sériových modelů.

Automobil o pohotovostní hmotnosti 1361 kg má pro zlepšení jízdních vlastností vzadu výsuvné přítlačné křídlo. Bohužel výrobce neuvedl žádné další výkonnostní parametry, které by naznačili, do které kategorie se 907 zařadí. Bude v Anglii konkurovat Mercedesu SL, nebo dokonce SLR? Není tohle první krok k sériové výrobě? PSA by na to kapacity měla a touhu dostat se do nejvyšší třídy zde také nechybí.

Reklama

Související témata:

Související články

S Peugeotem 207 poprvé na českých silnicích

Jeden z nejprodávanějších modelů v ČR byl Peugeot 206. Jeho nástupce musí navázat na tradici výborných prodejů a dokázat posunout kvalitu výroby, jízdní...

Výběr článků

Načítám