Hlavní obsah

Unikly první fotografie nové generace Kie Optimy

V Paříži se oficiálně představí nová generace sedanu Kia Optima v evropské specifikaci. Už nyní se ale na internetu objevilo pár fotografií a několik informací, které unikly před premiérou.

Foto: Kia

Kia Optima 2015

Článek

Ačkoli je sedan Optima velmi zajímavý a příjemný automobil, u nás moc příznivců nemá. Přece jen sedany v Česku netáhnou. Ale nová generace se chystá a třeba přinese něco, co přesvědčí klientelu zvyklou na hatchbacky, že právě tohle je auto jejich snů.

A co nabídne? Především ostřejší design. Linie budou výraznější, maska chladiče bude navazovat na světla. Určitě si vzpomínáte na kombi sportspace [celá zpráva], které bylo prvním signálem k tomuto autu. Bohužel se proslýchá, že kombi k sedanu nepřibude. Prý jeho úlohu zastupuje sorento.

Foto: Kia

Kia Optima 2015

Optima dostane pod přední kapotu motor 1.7 CRDi o výkonu 104 kW a točivém momentu 340 Nm. Spojený bude jak s manuální šestistupňovou převodovkou, tak i se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. Z dalších motorizací zcela jistě můžeme očekávat starý známý benzínový motor 1.6 T-GDI. Podle zpráv se ale objeví i velmi zajímavá verze GT s přeplňovaným dvoulitrem. Tady se hovoří o výkonu až 185 kW.

To je zatím všechno, co o voze víme. Více se dozvíme asi až během autosalonu ve Frankfurtu.

Foto: Kia

Kia Optima 2015

Foto: Kia

Kia Optima 2015

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám