Hlavní obsah

Kia si hraje na Alfu Romeo, koncept Sportspace okouzlil Ženevu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia do Ženevy přivezla studii kombíku nazvanou Sportspace. Třebaže zadní partie jsou hodně inspirované, téměř by se dalo říci okopírované od modelu Alfa Romeo 159, jako celek tento koncept vypadá naživo výborně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sportspace (koncept)

Článek

Přední i zadní partie mají světla hodně protažená do boků, pohled z profilu pak naznačuje „sportovní” ambice. Velice dobře je zvolená i výrazná červená barva, která kontrastuje s černými koly či střechou. Ta v zadní části prudce klesá. Přední masce mimochodem v automobilce říkají „tygří nos”. Kola mají rozměr 20 palců.

„U běžného kombi bychom použili dlouhé třetí boční okno, abychom naznačili a ukázali velkou kapacitu zavazadelníku. Prostřednictvím tvarování silného zadního sloupku a výrazně skloněných pátých dveří jsme zádi vozu propůjčili výrazný charakter,” uvedl Gregory Guillaume vedoucí designér „evropské” Kie.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sportspace (koncept)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sportspace (koncept)

Přední maska odkazuje na současné kii, pěkným detailem - jedním z mnoha - jsou velké a protáhlé světlomety, samotná světla ale mají podobu malých krychliček s úzkou stoupající diodou pro denní svícení. Zajímavostí je, že směrová světla se objeví až po nastartování vozu. Uvnitř také chybí zpětné zrcátko, to nahrazuje kamera.

Koncept Sportspace je dlouhý 4855, široký 1870 a vysoký 1425 milimetrů. Rozvor náprav má hodnotu 2840 mm, velikost zavazadlového prostoru automobilka neuvádí. Zda a kdy se tento koncept změní v sériové provedení, zatím korejská automobilka neuvedla. Jisté je, že nová optima, model střední třídy, má na trh dorazit koncem letošního roku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sportspace (koncept)

Anketa

Líbí se vám Kia Sportspace?
Ano
85,8 %
Ne
14,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1046 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám