Hlavní obsah

Unikátní dětský Rolls-Royce dostal servis po ujetí 100 tisíc metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Servis ve sto tisících čeká každé auto – včetně elektrického rollse, kterým v anglické nemocnici děti jezdí na operační sál. Jen to nebylo sto tisíc kilometrů, nýbrž metrů, a servisu se zhostila samotná automobilka.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce SRH

Článek

Všechna auta musí čas od času do servisu, ovšem málokdy je takové události věnovaná jakákoliv větší pozornost – a to včetně aut značky Rolls-Royce. Jenže model SRH není jen tak ledajaký rolls – děti v nemocnici St. Richard's v anglickém Chichesteru ho řídí cestou na operační sál.

Modré vozítko kombinující designové prvky aut ze 30. let minulého století s dnešní maskou značky Rolls-Royce vzniklo v roce 2017 a jezdí na elektřinu. Od té doby v něm dojelo na operaci více než 2000 dětí a vozítko najezdilo sto tisíc... metrů, tedy 100 km. A zamířilo do servisu.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce SRH

„Že se Rolls-Royce SRH tolik používá a má tak velký pozitivní přínos dětem, činí jeho stavbu o to hodnotnější. Bylo skvělé vidět ho zpátky v továrně a mít možnost mu navrátit zašlý lesk,” komentoval servis Andrew Ball, šéf korporátních vztahů u Rolls-Royce.

„Servis našeho mini-rollsu je perfektně načasován s tím, jak končí covidové restrikce a začínáme se vracet k pediatrickým operacím,” pochvaluje si sestra Linda Collinsová z nemocnice St. Richard's. Vozítko podle ní pomáhá dětem myslet na něco jiného, než na operaci, která je čeká.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce SRH

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám