Hlavní obsah

Údržba historických dvanáctiválců od Lamborghini bude snazší

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uchovat historické auto v opravdu originálním stavu není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Pro historické dvanáctiválce od Lamborghini to už ovšem neplatí. Firma nedávno dokončila speciální přípravy pro zkompletování podkladů, díky kterým bude snazší jejich udržení ve funkčním stavu.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Polo Storico na Salonu Rétromobile v Paříži

Článek

Lamborghini Polo Storico je divize, která má za úkol zachovat historické dědictví značky. Shání historické dokumenty, technické výkresy, mluví s lidmi, kteří v továrně pracovali před desítkami let, a také restauruje staré kusy. Jak vlastní, tak i od soukromých majitelů.

Divize slavné značky se nyní prezentuje na probíhajícím autosalonu Salon Rétromobile v Paříži, kde ještě tento víkend bude prezentovat výstavní stánek, ve kterém zaujmou dva kousky – Lamborghini Miura P400 (1967) a karoserie Lamborghini Countach LP400 (1976).

Foto: Lamborghini

Lamborghini Polo Storico na Salon Rétromobile v Paříži

Prvně jmenovaný vůz je už po renovaci. Ta byla velmi náročná, protože byla opravdu kompletní – do posledního šroubku motoru a švu na sedadlech. Také trvala od listopadu 2016 do srpna 2017. Polo Storico použilo originální výrobní dokumenty vozu k tomu, aby ho vrátilo do autentické zelené barvy Verde Scandal a hnědé kabiny Testa di Moro. Po skončení práce získal tento krásný supervůz v soutěži Lamborghini & Design Concorso d'Eleganza ve švýcarském Neuchâtel v září 2017 ocenění jako nejlepší ve své třídě.

Druhý model je Countach a ještě stále je v procesu obnovy. Kupé už má zkompletovanou karoserii v originálním žlutém laku - aktuálně se tým přesunul na motor a kožený interiér v barvě tabáku.

Nová série hlav válců

Pokud máte to štěstí, že vlastníte Lamborghini s motorem o objemu 4,0 litru v uspořádání V12, je nyní o mnoho snadnější udržet toto vozidlo na silnici.

Množství žádostí o renovace například dohnalo Polo Storico k tomu, aby nechalo vyrobit novou sérii hlav válců. Divize opět použila historické archivy, promluvila s veterány společnosti a diskutovala s týmem společnosti Lambo R & D, aby byla nová hlava válců co nejpřesnější.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Polo Storico na Salon Rétromobile v Paříži

Návštěvníci letošní výstavy Salon Rétromobile si mohou také prohlédnout prototyp revitalizace Jaguar Land Rover Classic Works závodního modelu D-Type z padesátých let minulého století. Firma jich postaví 25 (doplní dříve nedokončenou výrobní řadu), kus se prodá za milión liber (asi 29 miliónů korun).

Kupující si budou moci vybrat mezi krátkými a dlouhými těly vozu, lze volit i mezi řadovými motory o objemu 3,4 a 3,8 litru. [celá zpráva]

Foto: Jaguar

Jaguar D-Type 2018

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám