Hlavní obsah

Nissan Juke-R: zběsilý kříženec s motorem ze supersportu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské zastoupení Nissanu se rozhodlo udělat z malého SUV Juke sportovní auto. Hlavní změnou je motor ze supersportovního GT-R, který dosahuje výkonu 530 koní.

Článek

Japonský Nissan sice zvažuje sportovně laděnou verzi malého SUV Juke, u sériové verze rozhodně ale nepůjde cestou 530koňového motoru. Projekt SupeR Juke, kterým se zabývají technici britského zastoupení Nissanu, je tak spíše lákadlem a reakcí potencionálních klientů na sportovní variantu.

Nissan Juke-R dostal motor z modelu GT-R. Jde tedy o dvěma turbodmychadly přeplňovaný šestiválec s výkonem 530 koní. Juke z GT-R dostal i dvacetipalcová kola a pohon všech čtyř kol.

Upravený juke bude mít kvůli obrovským kolům rozšířené blatníky, vzadu nebude chybět spoiler a výrazný difuzor. Také boční prahy jsou velmi výrazné. U GT-R je nejvyšší rychlost 310 km/h, tvůrci projektu zatím nezveřejnili rychlost u malého SUV.

Počítá se s výrobou dvou exemplářů, jeden bude s volantem vpravo, druhý na „správné“ straně pro kontinentální Evropu. Na silnice oba vozy vyjedou poprvé v listopadu. Podobně zběsilý projekt, při kterém se do slabšího vozu dostaly „vnitřnosti“ z GT-R, představila letos i Dacia [celá zpráva].

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan Juke

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan Juke

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám