Hlavní obsah

Le MANSory Continental GT Widebody

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejslavnější automobilové závody na světě patří Le Mans a byla by škoda pro firmu Mansory nevyužít podobnost jmen. Tak vznikla speciální série čtyřiadvaceti kusů Bentleye GT, který má název Le MANSory Continental GT Widebody.

Článek

Jak už z názvu je jasné, tohle auto je poněkud širší. Všechny blatníky jsou o nějaký ten centimetr vytažené, aby se pod ně vešla ohromná kola o průměru 21 palců a pod ně gigantické kotoučové brzdy. Ty vpředu mají průměr 412 mm (tedy neuvěřitelných šestnáct palců), vzadu pak průměr 405 mm. Všechny kotouče krotí v jejich rozletu třmeny od firmy Brembo, i když může mást jméno tuningové firmy vepsané do vnější strany.

Ačkoli je podvozek tím základním na tuningu, nesmíme zapomínat ani na motor. Ten díky dvěma turbodmychadlům a dvanácti válcům dokáže nabídnout 478 kW a 780 N.m. A hodnota točivého momentu je k dispozici už v 1600 ot./min.

Není se tedy co divit, že tento vůz, který nikdy nebyl žádným anorektikem, dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 4,6 s. Maximální rychlost je podle Mansory 320 km/h. A cena? Tu si nechává firma pro svých 24 zákazníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Rolls Royce Phantom Conquistador od Mansory

Dnes ruce úpravců změní snad každý automobil k nepoznání. Tuningu se nevyhne Škoda 105, tak proč by měl být Rolls-Royce Phantom výjimkou? Třeba takový Mansory...

Výběr článků

Načítám