Hlavní obsah

Hennessey Venom GT: upravený Lotus Elise má výkon až 1200 koní

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký úpravce Hennessey vzal britský Lotus Elise a přidal do něj šestilitrový osmiválec. Výsledkem je Venom GT, automobil s výkonem až 1200 koní. Vůz se bude nabízet ve třech výkonových verzích.

Článek

Pod kapotu lehkého Lotusu Elise se nastěhoval přeplňovaný 6,2litrový osmiválec, známý například z modelu Corvette ZR1. Venom GT se bude dodávat s motorem naladěným na jeden ze tří výkonů: základní verze má 725 koní, silnější rovných 1000 a nejvýkonnější verze nabídne v praxi těžko využitelných 1200 koní.

Americký úpravce hovoří o suché hmotnosti (bez provozních náplní) pouhých 1071 kilogramů, což je vzhledem k nabízeným výkonům velmi zajímavé. U nejsilnější verze se očekává zrychlení 0-100 km/h kolem tří vteřin, nejvyšší rychlost zatím úpravce nezměřil. Výkon se prostřednictvím šestistupňové převodovky přenáší na zadní kola.

Hennessey, jenž byl založen v roce 1991 a sídlí v Texasu, plánuje upravit nejvýše deset Lotusů Elise ročně; na čtyři už má prý firma závaznou objednávku.

Reklama

Výběr článků

Načítám