Hlavní obsah

Dodge Caliber v kompletní tuningové úpravě od Startechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Dodge Caliber je jedním z modelů, které začaly expanzi značky do Evropy. I když automobil už sám o sobě vypadá dosti drsně, najde se i u něj dostatek prostoru pro tuning. Nyní představujeme verzi Startechu.

Článek

Za Dodgem Caliber se každý otočí, zvlášť když je v zajímavé barvě. O tom jsme se přesvědčili v našem testu [celá zpráva], když jsme dostali do auto se žlutým lakem. Ale taková černá není také k zahození. Startech upravil přední nárazník, dodal mu dvojbarevné provedení, nelakované jsou i nové prahy a část nárazníku zadního se tylizovanými výfuky... No a v černém laku vypadá tohle auto hned jako pořádný automobilový "tvrďák".

Také v interiéru je několik změn. Především si všimneme kovových doplňků interiéru, jako jsou rámečky kolem budíků, hliníkové pedály či nová řadicí páka. Zajímavé je také obšití kapličky kůží.

Samozřejmostí je snížení podvozku o 30 mm a nasazení nových kol. Ta mohou mít buď pneumatiky 245/40 na devatenáctipalcových ráfcích vlastního designu, nebo na dvacítkách ještě nízkoprofilovější 245/35.

Startech je ale také známý nasazováním svých powerboxů do vznětových agregátů různých modelů. Není tedy žádné překvapení, že známý čtyřválec o objemu dva litry, který pochází z koncernu VW dokáže jednoduchým připojením (plug-and-play) modulu zvýšit slušně svůj původní výkon 103 kW. Nárůst je pěkných 29,4 kW a točivý moment expanduje z 310 N.m na 360 N.m při 1750 až 2500 ot./min.

Sprint z 0 na 100 km/h tak proti sériové verzi zvládne o 0,7 s rychleji (nyní 8,6 s) a maximální rychlost vzroste na 201 km/h. O této úpravě motoru jsme však již psali.

Reklama

Související témata:

Související články

Dravý Viper od Startechu

Úspěšný příběh americké sportovní legendy Dodge Viper má další kapitolu.Tentokrát se jedná o model SRT-10 v úpravě německé firmy Startech, která je sestřičkou...

Výběr článků

Načítám