Hlavní obsah

Divoká kočka pro festival v Goodwoodu: Jaguar XKR

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend se ve Velké Británii koná prestižní festival rychlých aut - Goodwood Festival of Speed. Jedním z účastníků bude i továrně upravený Jaguar XFR. Výrobce je nicméně tajemný, takže přesné informace budou známy až po zahájení samotného festivalu.

Článek

Základem upraveného XKR (modelový rok 2010) je osmiválec se zdvihovým objemem rovných pět litrů. Výsledkem je 510 koní (380 kW) a točivý moment 625 Nm. Z klidu na 100 km/h dovede XKR zrychlit za 4,8 vteřiny, nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na obvyklých 250 km/h.

Výrobce zatím mlčí o finálním výkonu i úpravách, jisté je, že XKR v nepřehlédnutelné zelené barvě dostal 21 palcová litá kola, hlučnější výfuk a sníženou světlou výšku (o kolik mm přesně Jaguar zatím neuvedl).

Kromě upraveného XFR ukáže Jaguar v Goodwoodu speciální XFR, jenž v Utahu „pokořilo“ 362 km/h. Nebude ani chybět histrociká legenda z Le Mans – Jaguar C-Type, jehož podrobné představení najdete v tomto článku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Jaguar XJ slibuje mimořádný komfort

Jaguar se připravuje na velkolepý návrat mezi luxusní automobily. Nové XJ se ve své čtvrté generaci představí počátkem července v Londýně a jak se zdá, moderně...

Výběr článků

Načítám