Hlavní obsah

Corvette C6 na italský způsob

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost SV Motor vzala aktuální Corvettu C6 a "ustrojila" ji do nového vzhledu na způsob italských supersportů. Model, jenž bude vznikat výhradně na zakázku, dostal název SV 9 Competizione.

Článek

SV 9 Competizione dostala novou kapotu (i přední masku), která je z hliníku a celkově se díky tomu podařilo snížit hmotnost vozu. Předek evokuje styl á la Ferrari. Zadní partie vozu jsou mohutnější, místo čtyř koncových světel jsou zde dvě, zato větší. Čtveřice výfuků zůstala zachována.

Interiér dostal světlé čalounění kůží, jiné logo na volantu, jinak se liší pouze v detailech. Vzhledem k tomu, že jde o zakázkovou výrobu, můžete si poručit i speciální vybavení dle vašeho stavu peněženky.

Výkon osmiválce je nepatrně vyšší (o 14 koní) díky úpravám na sání a výfuku. Celkem je koní pod kapotou 450, ke zrychlení z 0 na 96 km/h stačí rovné 4 vteřiny.

K vozu si můžete objednat silnější brzdy, jiné nastavení podvozku nebo speciální pneumatiky Pirelli P-Zero Rosso. S cenovkou 100 tisíc dolarů (1,8 miliónu korun) jde o zajímavou koupi, připočíst ale musíte náklady na dovoz z USA. Úpravce slibuje, že nevyrobí více než 1000 kusů modelu SV 9 Competizione.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám