Hlavní obsah

BMW řady 5 od AC Schnitzer nabídne nová kola a lepší aerodynamiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sada decentních úprav nejnovějšího BMW řady 5 obsahuje kola, lízátko, malé spoilery či nástavce prahů. Nechybí ani snížení podvozku či rozšiřovací podložky.

Foto: AC Schnitzer

BMW řady 5 gen. G60 v úpravě AC Schnitzer

Článek

Německý úpravce AC Schnitzer už loni představil několik sad kol pro BMW řady 5 generace G60, nyní k tomu však přidává komplexní program úprav pro nový mnichovský sedan či kombi. Kromě kol, která nabízí v rozměrech 19, 20 a 21 palců, si mohou zájemci pořídit také spoiler pod přední nárazník, křidélko na víko kufru, spoiler na konec střechy a nástavce prahů.

Tyto novinky mají zlepšit aerodynamiku vozu spolu se snížením podvozku o 15-30 mm (v závislosti na verzi) díky kratším pružinám. Úpravce také zvětšil rozchod kol o 20 mm na každé nápravě díky podložkám. Drobným změnám se nevyhnul ani interiér, do nějž si mohou zájemci nechat namontovat hliníkové pedály či opěrku pro levou nohu a speciální kryty na ovladač iDrive či klíč.

Všechny díly mají pasovat na jakoukoli verzi řady 5, má-li z výroby exteriérový M-paket, většina jich sedne i na elektrickou verzi a kromě křidélka na víku kufru a spoileru na konci střechy je vše možné namontovat i na kombík.

Nejdražší z úprav jsou kola, která stojí až 5890 eur (148 tisíc korun) v závislosti na provedení a velikosti. Bodykit na sedan dohromady přijde na 3160 eur (80 tisíc korun), pružiny ke snížení světlé výšky stojí 490 eur (12 tisíc korun) a rozšiřovací podložky 232 eur (cca 5800 korun).

Úpravci z AC Schnitzer našli v BMW XM další koně

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám