Hlavní obsah

Třídveřový Range Rover zůstane konceptem. Do prodeje nepůjde ani v omezené sérii

Právo, laz

Loni v Ženevě Land Rover s velkou slávou ukazoval třídveřový Range Rover. Verze SV Coupé byla předprodukčním prototypem a Britové již začali sbírat objednávky. Nyní však od malosériové výroby upustili.

Foto: Land Rover 3x

Range Rover SV Coupé (2018)

Článek

Land Rover byl se svým Range Roverem vlastně první. Britové udělali z off-roadu luxusní dopravní prostředek ještě v sedmdesátých letech. Tedy v době, kdy něco takového ještě rozhodně nebylo v módě. Zato dnes byste něco více trendy v automobilovém odvětví jen těžko pohledali.

Vždyť dnes je se svým opulentním velkým Range Roverem jen jedním z mnoha a vedle takového Rolls-Royce Culinan se jen krčí v koutě. I proto se Range Rover čas od času podrobí divizi speciálních operací, aby z této klasiky udělala něco... Inu, speciálního.

Foto: Land Rover

Range Rover SV Coupé (2018)

Loni v Ženevě tak byl k vidění Range Rover bez zadních dveří. Úchvatné SV Coupé rozhodně zaujalo a automobilka se nechala slyšet, že za v přepočtu více než sedm milionů korun jej prodá 999 zájemcům. Ovšem nyní, bezmála po roce, obrací.

Vůz s pětilitrovým přeplňovaným osmiválcem, bezrámovými okny a na míru dělaným čtyřmístným interiérem zůstane pouze konceptem o jediném kusu. „Udělali jsme těžké rozhodnutí a informovali zákazníky projektu Range Roveru SV Coupé, že projekt je ukončen. Soustředíme se na příští generace našich produktů,” stojí v prohlášení automobilky.

Foto: Land Rover

Range Rover SV Coupé (2018)

Reklama

Výběr článků

Načítám