Hlavní obsah

Toyota představila další model z řady bZ, rival pro Teslu Model 3 bude k mání jen v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota odhalila model bZ3 jako svůj druhý bateriový elektromobil z řady bZ. Bude napájen pokročilými bateriemi dodanými čínským gigantem BYD, na čínském trhu rovněž zůstane.

Foto: Toyota

Toyota bZ3

Článek

Pětimístná Toyota bZ3, která se v Číně začne prodávat v příštím roce, naváže na SUV Toyota bZ4X, které bylo globálně uvedeno na trh začátkem tohoto roku.

Novinka je založena na platformě e-TNGA a vynikat má nízkým těžištěm. Měří 4725 mm na délku, 1835 mm na šířku a 1475 mm na výšku, což znamená, že se velikostí podobá Tesle Model 3.

Foto: Toyota

Toyota bZ3

Foto: Toyota

Toyota bZ3

Toyota uvádí, že bZ3 má velmi nízký koeficient odporu vzduchu 0,218 Cd s vedením vzduchu a vzduchovými clonami, které se nacházejí po celém exteriéru sedanu. Také těží z plochých klik dveří, propracovaného zadního nárazníku a vyplněných kol, které z něj dělají jeden z nejaerodynamičtějších vozů ve své třídě – více než Model 3, který má hodnotu 0,23 Cd.

Toyota představuje elektromobil bZ4X v evropské verzi

AutoMoto

V podlaze je uložena na míru vyrobená lithium-železo-fosfátová baterie vyrobená společností BYD, která si po 10 letech provozu má zachovat až 90 % své nabíjecí kapacity. Zatímco Toyota neodhalila konkrétní podrobnosti o hnacím ústrojí, tvrdí, že bZ3 má dojezd kolem 600 km.

Třetí model pro řadu bZ byl rovněž potvrzen ve vývoji, podle slabě osvětlené upoutávky může jít o elegantní kompaktní crossover. Další podrobnosti mají být odhaleny koncem tohoto roku.

Foto: Toyota

Prototyp příští Toyoty z řady bZ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám