Hlavní obsah

Toyota láká na nový crossover C-HR, slibuje i plug-in hybrid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Toyota C-HR má být technicky spřízněna s modelem Prius a nabídnout jeho plug-in hybridní ústrojí. Na elektřinu by tak mohla dojet až 80 km daleko.

Foto: Toyota

Upoutávka na novou Toyotu C-HR

Článek

Toyota prodává malý hybridní model C-HR už od roku 2016 s jednou modernizací před čtyřmi lety, takže je nejvyšší čas na nástupce. Jeho odhalení se máme dočkat už na konci tohoto měsíce, uvádí automobilky.

Kromě možnosti mít v útrobách plug-in hybridní ústrojí - dosud byl k mání jen tzv. full hybrid bez možnosti nabíjení ze sítě - má vůz být podle automobilky „sofistikovaný“ a „nabroušený“. K jeho konkurentům se bude řadit Kia Niro či Nissan Juke.

Podle britského webu Autocar má novinka stát na platformě TNGA a být technicky spřízněná s modelem Prius. To by mohlo znamenat 13,6kWh baterii plug-in hybridní verze, což by mohlo stačit k dojezdu na elektřinu v okolí 70 či 80 kilometrů.

Prius ve své plug-in hybridní verzi nabízí dvoulitrový spalovací motor a elektromotor pro celkový výkon 224 koní. Ve full hybridním provedení by C-HR měla dostat vylepšenou verzi svého současného ústrojí, což by podle Britů mohlo znamenat výkon necelých 200 koní a normovanou spotřebu paliva mezi 5 a 6 l/100 km. Zahájení prodejů se očekává v roce 2024.

Toyota vzdává hold stému výročí 24h Le Mans upraveným hybridem

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Toyota C-HR

Výběr článků

Načítám