Hlavní obsah

Toyota kvůli zemětřesení odloží uvedení nové verze hybridního Priusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor odloží uvedení dvou nových verzí hybridního vozu Prius na trh kvůli výpadkům v dodávkách součástek, které jsou důsledkem ničivého zemětřesení. Nové modely se měly původně začít v Japonsku prodávat koncem dubna. Nový termín zatím nebyl stanoven.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Toyota Prius C Concept

Článek

Toyota kvůli zemětřesení přerušila výrobu ve všech svých 12 montážních závodech v Japonsku, které zůstanou uzavřeny minimálně do soboty. Automobilka kvůli této odstávce přijde podle svého odhadu o produkci zhruba 140 000 vozů.

Hybridní automobily kombinují různé druhy pohonu, nejčastěji benzinový a elektrický, což umožňuje úsporu pohonných hmot. Toyota je v prodeji hybridních automobilů jasnou jedničkou. Prius byl loni nejprodávanějším automobilem na japonském trhu. V lednu však o své prvenství přišel, protože poptávku negativně ovlivnilo ukončení vládních dotací na ekologické automobily. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám