Hlavní obsah

Toyota C-HR: ještě blíž k výrobě

Automobilky dost překvapil velký úspěch netradičně pojatého Nissanu Juke. A tak se snaží mnoho z nich dostat také do segmentu jakýchsi netradičních aut, která ale nejsou tak moc praktická. Jedno nabídne i Toyota.

Foto: Toyota

Toyota C-HR

Článek

Ta už před celkem dlouhou dobou nabídla lidem koncept C-HR. A už tehdy mluvila o tom, že auto se bude vyrábět, i když v trochu pozměněné podobě. Jenže už tehdy bylo jasné, že auto bude pětidveřové, ale koncept byl pouze třídveřový.

A tak přišel jakýsi facelift konceptu, kde přední část prozrazuje svou větší příbuznost s Toyotou Auris (budou mít i shodnou techniku) a karoserie dostala další pár dveří.

Foto: Toyota

Toyota C-HR

Podvozek je jeden z těch, které spolu sdílí mnoho aut. Tady u Toyoty se jmenuje TNGA. Toyota o ní mluví jako o budoucnosti své techniky. Má být pevnější a komfortnější a přitom má výrazně zlevnit výrobu.

Koncept je vybaven hybridním agregátem, který se může pochlubit už tím, že spalovací část má tepelnou účinnost na vynikající úrovni 40 %. Tento motor by se měl dostat i do sériové výroby, aby bylo učiněno zadost ekologickým požadavkům.

Foto: Toyota

Toyota C-HR

Na otázku, kdy se koncept C-HR dostane do výroby, nevíme přesnou odpověď. Hovoří se o premiéře sériové verze na autosalonu v Ženevě v roce 2016. Ale to zatím nikdo neřekne přesně.

Anketa

Ohodnoťte design Toyoty C-HR
1
70,8 %
2
4,5 %
3
4,8 %
4
6,3 %
5
13,6 %
Celkem hlasovalo 442 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám