Hlavní obsah

Tom Hanks prodal svého malucha za dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat 126P zvaný lidově Maluch vlastněný hercem Tomem Hanksem se prodal za 83 500 dolarů (1,9 milionu korun). Veškerý výtěžek z aukce jde ve prospěch jeho charitativní organizace věnované poskytování podpory vojenským pečovatelům.

Foto: Profimedia.cz

Fiat 126p Toma Hankse

Článek

Malucha z roku 1974 dostal Hanks před pěti lety od svých fanoušků. Vzhledem k tomu, že aukce, která skončila v úterý na serveru Bring a Trailer, vynesla spoustu peněz pro dobré účely, to herci jistě organizátoři akce s názvem „Maluch pro Toma Hankse” ani polské tunerské společnosti jako BB Oldtimer Garage a Carlex Design, nebudou mít za zlé.

Foto: Profimedia.cz

Fiat 126p Toma Hankse

Právě Poláci, kteří se specializují na úpravy podstatně dražších vozidel, před dvěma lety s tímto autem herce mile překvapili.

Při svém natáčení v Evropě na ulici spatřil polský Fiat 126p, zapózoval u něj a k fotce uvedl „Mé nové auto.“ Toho se úpravci chytili a připravili na míru upravený fiátek.

Test Fiatu 500e: Když máte rádi hezké detaily

Testy

Maluch se v Polsku stal jedním ze symbolů komunismu. Založen byl na Fiatu 126, nástupci Fiatu 500. V letech 1973 až 2000 se jich v továrně FSM vyrobilo přes 3,3 milionu kusů.

Foto: Profimedia.cz

Fiat 126p Toma Hankse

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám