Hlavní obsah

Tesly zaparkované v dešti by brzy měly samy zatáhnout okna, naznačil Musk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční, ale vcelku logickou a snadno proveditelnou funkci by měly dostat elektromobily značky Tesla. Zakladatel automobilky Elon Musk na Twitteru naznačil, že by tesly měly samy uchránit interiér před zmoknutím.

Foto: Aly Song, Reuters

Tesla, ilustrační foto

Článek

Pokud jste někdy odešli od auta, aniž byste zavřeli všechna okna, máte problém, pokud začne pršet. Chystaná funkce pro vozy Tesla automaticky zavře všechna otevřená okna, pokud zjistí, že prší, a ochrání interiér před vlhkostí.

Podle serveru Drive Tesla Canada takovou žádost podalo více lidí na Twitteru. Na jeden takový příspěvek však odpověděl sám Elon Musk.

Elon odpověděl „jistě“, i když není jasné, kdy bude tato funkce skutečně zavedena.

Technicky by to pro nabitý elektromobil s bezdrátovými aktualizacemi softwaru nemělo být nic technicky složitého. Dešťový senzor na čelním okně by pro činnost takového systému musel být aktivní, což by samozřejmě stálo odběr elektrické energie v pohotovostním režimu automobilu.

Američan chtěl nafingovat nehodu, kamery auta ho usvědčily z podvodu

AutoMoto

Tesly už ale například využívají neustále aktivovaný kamerový systém snímající okolí, v pohotovosti jsou také nejrůznější senzory v okolí vozidla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám