Hlavní obsah

Tesla vylepšuje brzdy Modelu 3 aktualizací přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla Model 3 propadla v testu brzdění americké organizace Consumer Reports (CR). Podle automobilky je ovšem možné brzdy vylepšit aktualizací softwaru - a už ji začala autům posílat. Podle šéfa testování automobilů u CR je to poprvé, kdy se brzdy vylepšují na dálku.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3 je první auto na světě, kterému výrobce vylepší brzdy na dálku.

Článek

Opravy či vylepšení brzdového systému dosud vždy znamenaly návštěvu servisu a fyzickou práci na autě.

Poprvé v historii jsou nyní brzdy vylepšovány aktualizací softwaru automobilu po internetu, toto prvenství drží automobilka Tesla. Její Model 3 nedávno propadl v testu brzdění americké organizace Consumer Reports - brzdná dráha dlouhá 46,33 metru ze 60 mph (97 km/h) je dokonce o více než dva metry delší, než kolik k zastavení potřebuje pick-up truck Ford F-150. [celá zpráva]

Foto: Tesla Motors

Tesla Model S

Elon Musk, šéf automobilky Tesla, záhy odpověděl, že brzdy budou vylepšeny softwarovou aktualizací. Nyní oznámil, že od minulého pátku jednotlivá auta aktualizace dostávají. Brzdná dráha by díky tomu měla být kratší o zhruba šest metrů, uvedl Musk na Twitteru.

Jake Fisher, šéf testování automobilů u Consumer Reports, dříve uvedl, že opakovaný test proběhne brzy. Až po něm budeme vědět, nakolik se brzdná dráha zlepšila. Fisher je také autorem informace, že vylepšení brzd po internetu je vůbec první takový realizovaný případ.

Reklama

Výběr článků

Načítám