Hlavní obsah

Tesla představila výkonnou verzi Modelu 3 za 1,3 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po modernizaci výchozích verzí Tesly Model 3 přijíždí v omlazeném kabátě i varianta Performance. Nabízí nejen vyšší výkon, ale i vylepšený podvozek.

Omlazená Tesla Model 3 přijíždí ve verzi Performance.Video: Tesla

 
Článek

Řečí čísel má verze Performance pro evropský trh systémový výkon dle Tesly „více než 460 koňských sil“ a 741 Nm točivého momentu. Zrychlení z 0 na 100 km/h zabere 3,1 sekundy, maximální rychlost činí 262 km/h.

Nabídne dojezd 528 km dle WLTP, což je více než standardních 513 km, ale o poznání méně než rovněž dvoumotorová verze Long Range, která dle normy umí až 629 km. Varianta Performance je ale hlavně o výkonu a specifických úpravách podvozku.

Přidaný výkon se přenáší na vozovku prostřednictvím 20palcových kovaných hliníkových kol se speciálními pneumatikami. Nová je technologie adaptivních tlumičů, plně ji ovládá vlastní software.

Mód Track nyní integruje ovládací prvky adaptivního odpružení s pohonným ústrojím optimalizovaným pro výkon, které má okamžitě reagovat na podněty řidiče. Když je tento systém zapnutý, lze si prostřednictvím nového uživatelského rozhraní přizpůsobit vyvážení jízdních vlastností, kontrolu stability a rekuperační brzdění.

Myslelo se i na hardware. Zvýšená je tuhost konstrukce, inovovaných pružin, stabilizátoru a uložení. Performance se vyznačuje také výkonnějšími brzdami. Sportovnějším vlastnostem jdou naproti i sedadla s výraznějším bočním vedením.

Verze Performance se na pohled liší ostřeji tvarovaným předním nárazníkem i spoilerem na zádi. Jinak těží z úprav modernizované verze s užšími světlomety a novým interiérem. K objednání je již nyní za 1 367 990 korun, dle stránek výrobce dnes objednané auto dorazí do dvou měsíců.

Test geniální i otravné Tesly Model 3 po modernizaci

Testy

Tesla dále vylepšuje letitý Model S. Verze Plaid má konečně adekvátní sedačky

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám