Hlavní obsah

Tesla Model 3 má nejvyšší americké bezpečnostní hodnocení

Novinky, fra

Americký úřad pro bezpečnost na silnicích (IIHS) testuje automobily podobně, jako evropský Euro NCAP. Tentokrát se jim do ruky dostal Tesla Model 3 a získal nejvyšší ohodnocení TOP SAFETY PICK+.

Tesla Model 3 s nejvyšším bezpečnostním ohodnocenímVideo: IIHS

 
Článek

Americký úřad IIHS provádí komplexní testování automobilů, které se prodávají na americkém trhu. Proti evropským crashtestům jsou v něm jiná překrytí při nárazech, jiné mezní hodnoty a třeba se zkoumají i další důležité aspekty, jako je svítivost světel apod.

Testy už dříve prošlo několik elektromobilů. Nejvyšší ohodnocení TOP SAFETY PICK+ získaly Audi E-tron a Hyundai Nexo s palivovými články. Testem prošel i Chevrolet Bolt, ovšem o tu nejvyšší příčku přišel právě kvůli nevhodným předním světlometům.

Foto: IIHS

Tesla Model 3 v crash testech IIHS

Nyní je tu ale výsledek, který opravdu hodně zajímá celou Ameriku. A nejen ji. Testy prošla Tesla Model 3. Výsledek je opět ten nejlepší, v jaký mohli doufat. Nejvyšší ohodnocení s plusem na konci je skvělou vizitkou.

Nejmenší a nejlevnější model značky Tesla získal například vynikající ohodnocení za nouzové brzdění před překážkou, automatizovaný vyhýbací manévr nebo za světlomety. Z nárazových testů se ukázal jen mírný nedostatek v oblasti předního sloupku, kdy při přesazeném nárazu se o 20 cm posunul a znamenalo to mírné nebezpečí pro vnější nohu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám