Hlavní obsah

Tesla kvůli hurikánu dočasně zvýší kapacitu akumulátorů

Novinky, fra

Jak firma slíbila, tak i plní. Ti, kteří na východním pobřeží USA vlastní vůz Tesla s omezenou kapacitou akumulátorů (60 kWh), dostanou dočasně přístup k možnosti plného nabití, aby mohli uniknout hurikánu Florence.

Foto: Tesla

Tesla Model S

Článek

Tesla prodává modely S a X i s kapacitou akumulátorů 60 kWh, ačkoli je jejich skutečná kapacita 75 kWh. Je to z důvodů zlevnění výroby vozů. Tesla, stejně jako v roce 2017, kdy na USA udeřil hurikán Irma, softwarový limit, který je v elektronice vozu, odblokuje a majitelé tak budou moct místo 60 naplnit celých 75 kWh, aby jim stačil dojezd od nejhorších míst pohromy.

Stejně tak se odblokuje u všech vozidel i možnost rychlonabíjení na supernabíječkách Tesla, protože tuhle možnost také nemají všichni.

Tesla provede celý zákrok jednoduše online a zákazník bude informován o provedené změně jen zprávou na displeji.

„V rámci přípravy na hurikán Florence jsme dočasně umožnili vašemu vozidlu přístup k další kapacitě baterie, stejně jako k rychlému nabíjení. Doufáme, že vám to pomůže, abyste se dostali na bezpečné místo. Upozorníme vás na návrat do původního nastavení v polovině října. Šťastnou cestu.“

Po odeznění následků hurikánu firma opět vrátí nastavení do původního stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám