Hlavní obsah

Tesla kvůli demonstracím přeruší výrobu v závodě u Berlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce elektromobilů Tesla přeruší ve svém závodě v Grünheide u Berlína na čtyři dny výrobu. V pátek budou všichni zaměstnanci povinně pracovat z domova.

Foto: Gateau Christophe, ČTK

Továrna firmy Tesla u Berlína

Článek

Je to preventivní opatření kvůli demonstracím, které se chystají na protest proti plánovanému rozšíření továrny. S odkazem na interní e-mail zaměstnancům o tom informuje web německého deníku Handelsblatt.

Výroba končí středeční odpolední směnou a začne opět až v neděli noční směnou. „Bez výslovných pokynů a povolení vašeho nadřízeného není možný přístup na pracoviště ani do továrny,“ uvádí se v e-mailu. Zákaz platí i pro všechny dodavatele a smluvní partnery. Ve čtvrtek je v Německu státní svátek.

Aktivisté ohlásili na nadcházející dny několik protestních akcí proti plánovanému rozšíření továrny Tesly. Na pátek chystají shromáždění před branami továrny. Chtějí mimo jiné zastavit kácení lesů v okolí.

Tesla Cybertruck se ukázala v Berlíně, zamíří i do Prahy

AutoMoto

Tesla představila výkonnou verzi Modelu 3 za 1,3 milionu

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám