Hlavní obsah

Takhle to dopadá, když si cyklista myslí, že semafor je jen pro auta

Možná jste potkali „barvoslepého” cyklistu, který profrčel červenou na semaforu. Možná jste zakroutili hlavou, že jednou špatně skončí. Takové „špatně skončí” vidíme právě ve videu níže pocházejícím ze Zelenogradu, města nedaleko Moskvy.

Foto: Profimedia.cz

Červená na semaforu platí pro všechny stejně.

Článek

Semafory jsou jedním z nejzákladnějších prvků společného soužití na silnicích. První semafor na světě existoval v roce 1868. Jeden by řekl, že za tu dobu se s ním lidé naučili pracovat, tím spíš, že nehody vzniklé nerespektováním semaforů bývají vážné. Podle data ve videu však ještě koncem dubna 2019 měli někteří lidé problém semafory chápat.

Zhruba v čase 0:10 vidíme po levé ruce, pravděpodobně tedy mezi auty čekajícími na semaforu, docela vysokou rychlostí projet cyklistu. Jenže zleva přijíždí bílé BMW X3, na které cyklista nestíhá reagovat a přes jeho kapotu letí na asfalt.

Že je touto nehodou vinen cyklista, není příliš pochybností - kdyby na červenou zastavil, jak je správné a bezpečné, ke srážce by nedošlo. Podle popisku videa nebyl vážně zraněn. Nezbývá, než doufat, že si příště bude semaforů všímat víc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám