Hlavní obsah

Tajný snímek prvního SUV od Dacie

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dacia pracuje na plnohodnotném SUV, jež by se na trh mělo dostat příští rok. Z fotografie, která se poprvé objevila na serveru DaciaClub.ro je zřejmé, že automobil už je prakticky hotový. Jak se nové SUV bude jmenovat zatím Dacia neoznámila.

Článek

Zatím má Dacia v nabídce Sandero Stepway, což je oproti běžné verzi zvýšený podvozek o dva centimetry. Nenabízí se ovšem jako verze s pohonem obou náprav. Nové SUV dostane údajně techniku od minulé generace Nissanu X-Trail a tím pádem i pohon 4x4 a slušné nadání pro zdolávání lehčího až středně těžkého terénu.

Dacia zatím neoznámila ani název nového SUV, na trh by se vůz měl dostat příští rok. Jak je pro Dacii typické, prodejní cena bude pravděpodobně velmi nízká (jak víme z jiných Dacií, nečekejte pak ale nadprůměrnou kvalitu vozu z hlediska zpracování interiéru atd.). Mezi konkurenty Dacie bude patřit například Toyota RAV4, Kia Sportage ale i Škoda Yeti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám