Hlavní obsah

Supersport od Alfy Romeo má brzy dostat zelenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exkluzivní limitovaný supersport od Alfy Romeo může být schválen během několika měsíců, píše britský web Autocar s odvoláním na šéfa automobilky Jeana-Philippa Imparata.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio Competizione (ilustrační foto)

Článek

Supersport od Alfy Romero by mohl dostat zelenou k sériové výrobě již v březnu, sdělil Imparato.

„Když navštívíte muzeum v Arese, uvidíte tolik nápadů z naší minulosti. Ano, pracujeme na něčem limitovaném pro Alfu Romeo,“ řekl Imparato.

Zatím není známo, jakou podobu vůz bude mít. Ať už bude pohon benzínový, nebo elektrický, Imparato naznačil, že to bude spíše zakázkový model Alfy, jehož platforma nemusí být sdílena s jinou značkou nebo modelem Stellantisu, jako je třeba Maserati MC20.

Alfa Romeo omladila duo Giulia a Stelvio, přidala verzi Competizione

AutoMoto

„Ještě to není hotové, ale pokračujeme. Máme tolik fanoušků, kteří žádají něco speciálního,“ řekl a dodal, že doufal, že jim bude moci dát odpověď v březnu příštího roku.

Imparato řekl, že tento limitovaný vůz by byl součástí nové řady vozů, kdy bude na trh uveden jeden model ročně. Po roce 2027 představila značka své mateřské společnosti Stellantis produktový plán do roku 2030.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám