Hlavní obsah

Subaru už za týden představí nové velké SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si ještě ohromné, těžkopádné Subaru Tribeca? Od konce jeho výroby neměla tahle automobilka velké SUV pro sedm osob. Za týden už mít bude. V Los Angeles se představí nová řada.

Foto: Subaru

Subaru Ascent - nezřetelná fotografie jako lákadlo na produkční model

Článek

Samozřejmě že velké SUV se musí představit v USA. To je ten hlavní trh, který je důležitý pro úspěch či neúspěch. A tak právě tady se představí tohle velké SUV, které není ničím jiným než Subaru Ascentem, konceptem, který byl představen v dubnu tohoto roku na autosalonu v New Yorku.

Jde o postupný posun celé série kreací s názvem Viziv, který se bude přeměňovat v nové a nové modely, z nichž jeden je právě Ascent.

Foto: Subaru

Subaru Ascent Concept

Foto: Subaru

Subaru Ascent Concept

Tohle auto zaujme opravdu mohutnou přední maskou a extrémně svalnatými blatníky. Podle první nejasné fotografie ale můžeme říct, že jde prakticky o ascent v téměř identických liniích, jako byl koncept. Stejná jsou zajímavá světla, stejné jsou zajímavé tvary, ohromné nosníky na střeše… Samozřejmostí je, že auto bude pohánět plochý motor. Ovšem bude zcela nový – dostane turbodmychadlo a přímé vstřikování. Samozřejmostí je i vyspělý pohon všech kol nebo použití nejnovější platformy, kterou používá třeba Subaru Impreza.

Vůz se bude vyrábět v továrně Lafayette v Indianě. Jestli se dostane i do Evropy, zatím nevíme. Ale vzhledem ke snaze automobilky o větší expanzi na náš kontinent, patrně se na auto můžeme někdy v budoucnu těšit i tady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám