Hlavní obsah

Subaru BRZ a Toyota GT86 budou mít nástupce. Zvěsti o konci nebyly pravdivé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte-li k fanouškům tzv. Toyobaru, máme dobré zprávy - podle amerických mluvčích Toyoty i Subaru se nepočítá s koncem modelů GT86 a BRZ. Zprávy, které o takových věcech spekulovaly, se nezakládaly na pravdě.

Foto: Subaru

Subaru BRZ

Článek

Možná jste zaznamenali informace o tom, že dvojčata Toyota GT86 a Subaru BRZ, souhrnně nazývaná „Toyobaru”, se nedočkají nástupce. Před několika dny o tom informovala zpráva magazínu Japan's Best Car. Ovšem, podle automobilek se nezakládá na pravdě.

„Pracujeme na příští generaci Subaru BRZ, ale zatím nemáme žádné další detaily ke zveřejnění,” vyvrací mýty Ron Kinno, mluvčí americké divize značky Subaru. „GT86 je v rodině Toyota od roku 2013 a zůstane součástí nabídky sportovních vozů značky,” hovoří podobně Nancy Hubbellová, mluvčí americké divize Toyoty.

Foto: Toyota

Toyota GT86

Původní zpráva o možném konci tohoto sportovního dua hovořila o tom, že Subaru a Toyota se rozcházejí na přístupech k vývoji a rozhodly se jít každý vlastní cestou. Web JapaneseNostalgicCar spekuloval také o tom, že rozsudek smrti Toyobaru podepsala nová Supra, která se v Japonsku má nabízet i s motorem o zhruba stejném výkonu, jako mají nyní ona dvojčata.

Co můžeme od příští generace Toyobaru očekávat, je samozřejmě zatím ve hvězdách. Současný vůz má za sebou už pět let na trhu, takže nástupce můžeme čekat relativně brzy.

Reklama

Výběr článků

Načítám