Hlavní obsah

Studie: Nejkvalitnější automobily nadále vyrábí Porsche

Nejkvalitnější automobily vyrábí podle studie výzkumné skupiny J.D. Power i nadále německá společnost Porsche. Na druhé místo se probojovaly vozy Infinity, tedy luxusní značka japonské firmy Nissan. Odsunuly tak na třetí příčku luxusní automobily Lexus japonské společnosti Toyota.

Článek

Výrazný nárůst kvality podle studie vykázaly téměř tři čtvrtiny sledovaných značek. "Celková kvalita se zvýšila o šest procent," uvedla firma J.D. Power. V průzkumu bylo nahlášeno průměrně 118 problémů na 100 vozidel. To představuje pokles z loňských 125 problémů.

"Toto zlepšení v celém průmyslu je dokladem úsilí, které automobilky věnují naslouchání hlasu zákazníků, a tvrdé práce, jejímž cílem je využít získané informace k navrhování a výrobě kvalitnějších vozů," píše se ve zprávě J.D. Power.

U značky Porsche nahlásili respondenti v průměru 87 problémů na 100 vozů. "Společnost Porsche pokračuje ve stabilním zlepšování a je úspěšná ve zvyšování náskoku před značkou na druhém místě," řekl analytik firmy J.D. Power David Sargent.

Ze studie rovněž vyplývá, že zájem kupců nových automobilů se přesunuje od větších modelů k menším. "Je to z části reakce na rychle rostoucí ceny pohonných hmot," řekl Sargent. "Dobrou zprávou pro spotřebitele je v tomto obtížném prostředí skutečnost, že mohou přecházet k menším vozům s důvěrou, protože v tomto segmentu existuje řada modelů s vysokou kvalitou," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Porsche 911 GT3 Cup S: s ním se tak svézt

Zatímco jiné automobilky si sakra rozmýšlejí, jestli mají připravovat tovární stroje na závody, Porsche ví své. Musí. Jejich inženýři připravili tedy stroj,...

HR Gemballa Avalanche Roadster Porsche GT

Firma Gemballa se rozhodla kompletně změnit svou nabídkovou listinu a tak ke všem vozům připravili nové tuningové kity. Pro kabriolet modelu 911 je také jeden.

Výběr článků

Načítám